FNV manifestatie voor echte banen op 31 januari in Utrecht!

Van 31 januari 2015 13:30 tot 31 januari 2015 15:00

FNV manifestatie voor echte banen op 31 januari in Utrecht!

De FNV organiseert een manifestatie voor echte banen op 31 januari in Utrecht. Wij willen een einde aan verdringing en gelijk loon voor gelijk werk. 'Deze neerwaartse spiraal kunnen we alleen met zijn allen stoppen.'

 

Manifestatie FNV

Je ziet en hoort het overal om je heen; van vrienden, familie, via-via. Steeds meer echte banen verdwijnen. Banen met genoeg zekerheid, respect en een stabiel inkomen. Duizenden mensen hebben onzeker en slecht betaald werk. Jongeren met flutcontracten, gedwongen zzp'ers in de zorg, noem maar op. Laat zien dat we het niet pikken Werkgevers - en de overheid - kiezen voor de laagste prijs. Ze verzinnen allerlei manieren om uit te komen onder cao's en hun verantwoordelijkheden. 'Het is een neergaande spiraal, ze gaan steeds verder', zegt Patrick van Klink, planner bij Unilever (de Blue Bandfabriek) en lid van ons ledenparlement.

Heel hard 'boe' roepen 'Alleen met zijn allen kunnen we dit een halt toeroepen. Als wij niet ook eens heel hard 'boe' roepen, wordt het alleen maar erger.' En dus moeten we volgens hem met zoveel mogelijk mensen meedoen aan de manifestatie. Eén miljoen, één FNV Patrick: 'We moeten laten zien dat we weer een grote, sterke vakbeweging zijn, niet alleen met een miljoen leden op papier, maar ook met een miljoen leden die hun nek durven uit te steken. Daarom zijn we nu één FNV.'

Programma 13.30 - Start van de manifestatie bij het Moreelse Park, naast Utrecht Centraal Station. Daarna een mars door de binnenstad van Utrecht (ongeveer 45 minuten). 16.00 tot 22.00 uur - Vervolg van de manifestatie voor (kader)leden en FNV-werknemers in de Jaarbeurs, onder het motto 'Samen sterker verder als FNV'. Meer informatie Lees alles over de manifestatie en het programma.

Deel deze Activiteit