'Vakbond blaast solidariteit en betrokkenheid nieuw leven in'

'Vakbond blaast solidariteit en betrokkenheid nieuw leven in'

12 dec 2016 - Webredactie

'Vakbond blaast solidariteit en betrokkenheid nieuw leven in'

De netwerken van Lokaal FNV bestaan dankzij de inzet van betrokken vakbondsmensen. Nanne van Poll is bestuurslid van Lokaal FNV Midden-Limburg. Als jong vakbondslid zet zij zich in voor sociale rechtvaardigheid, gezonde en veilige arbeidsomstandigheden en goed loon. Wij interviewden Nanne over haar werkzaamheden en het belang van de vakbond.

undefined

Wat is de beste omschrijving van jouw Lokaal FNV netwerk?

Ons netwerk komt actief op voor de belangen van de leden. We hebben sociale rechtvaardigheid hoog in het vaandel staan en zijn betrokken bij maatschappelijke ontwikkelingen. Het netwerk bestaat uit enthousiaste en betrokken mensen, die met beide benen in de lokale omgeving staan en zich inzetten voor de uitgangspunten van de FNV.

Hoe ben je bij Lokaal FNV gekomen?

Ik was al enkele jaren actief bij Abvakabo als bestuurslid en als IBB’er (individuele belangenbehartiger). Toen Abvakabo opging in Lokaal FNV ben ik benaderd om weer als bestuurslid actief te worden, wat ik dan ook heb gedaan. Momenteel ben ik lid van de Werkgroep Sociale Werkvoorziening, Expertisenetwerk Participatiewet & Werkbedrijf en nog steeds actief als IBB’er.

Wat is/was de eerste noemenswaardige klus of uitdaging voor jullie als netwerk of jou als lid van het Netwerk?

Ik ben erg begaan met werkzoekenden die een uitkering krijgen. Hun maatschappelijke positie en de manier waarop ze worden behandeld in het huidige politieke klimaat verdient meer aandacht. Werken zonder loon is bijvoorbeeld niet normaal, maar men verwacht het wel van mensen in de bijstand. Het beeld moet veranderen dat voor één groep andere financiële regels zouden gelden dan voor alle andere mensen.

Als werken voldoening moet geven en een manier is om actief mee te doen, moet dat ook worden beloond in de vorm van een salaris. Iedereen die een prestatie in de vorm van arbeid levert, verdient daarvoor een fatsoenlijk loon. 

Omschrijf jezelf als bestuurslid in vijf woorden

undefined

Je werkt met en voor mensen om de lokale omgeving beter en socialer te maken. Daarom vind ik het belangrijk dat ik als bestuurslid en belangenbehartiger deze eigenschappen laat zien. 

Wat moet mensen bijblijven na een ontmoeting met jou en/of het netwerk?

Mijn doel is om mensen goed en volledig te informeren, hen bij te staan en hen door hulp en ondersteuning laten merken dat zij niet alleen staan en zijn. Ik wil dat ze weten dat er mensen zijn die nog steeds opkomen voor sociale rechtvaardigheid, gezonde en veilige arbeidsomstandigheden, goed loon en extra aandacht geven aan de kwetsbaren. 

Waarom vind je het belangrijk dat er ook vandaag de dag nog een vakbond is?

Het is ontzettend belangrijk dat er een vakbond is die opkomt voor de rechten van de burgers: werkenden en niet-werkenden. Al helemaal nu het sociale zekerheidsstelsel verder wordt afgebroken. Eendracht maakt macht, zeker nu de individualisering en liberalisering zijn slechte kanten in de maatschappij laat zien. De vakbond blaast waarden zoals solidariteit en betrokkenheid nieuw leven in!

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht

1 reactie

G. Dol schreef op 25-02-2017

Ik vind het zinvol om zoo spoedig mogelijk te beginnen met de eerste netwerkvergadering van Lokaal FNV Emmen/Coevorden. Er is een bestuur gekozen maar moet nog een instemming besluit worden genomen Wij willen graag aan de slag. Met vriendelijke groet, Gezienus Dol